Tervetuloa blogiini, ja toivottavasti viihdyt lukiessasi tekstejäni!
Kerron pääasiassa akvaarioistani ja kaikkeen siihen liittyvästä sekä akvaristin arjesta iloineen, suruineen sekä kiinnostuksesta plekoihin ja muihin persoonallisiin kaloihin. Löydät myös blogistani tietoa satunnaisista akvaariokaloista (mm. niistä mitä minulla on/on ollut akvaarioissani).

maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi vuosi uudet kujeet;-)

Heippa lukijat.

Sen on vaan uusi vuosi vaihtunut ja huomasin, että kohta tää blogi täyttääkin jo vuoden eli se meinaa sitä, että olen jo vuoden verran kirjoittanut tätä blogia ja aionkin nyt kiittää lukijoitani jotka ovat jaksaneet lukea vaihtelevan pitkiä sepustuksiani akvatouhuistani... Niin ja huomasinkin juuri, että blogiini on tullut uusi lukija, toivottavasti sinäkin viihdyt täällä blogissani:) Hyvää uutta vuotta 2013 kaikille lukijoille ja myös eväkkäille!

Ja nyt "oikeisiin asioihin".
350 litrasen kanssa on ainakin tähän asti kaikki sujunut hyvin ja kalakuolemilta on vältytty lähes kokonaan, ainoastaan yksi vanha musta-aavetetra uros on päässyt uimaan kirkkaimmille vesille ja toivottavasti tänäkin vuonna kaikki sujuisi hyvin ja suuremmilta kuolemilta ja ongelmilta vältyttäisiin.

Ostin myös sille haarniskamonnille jonka kaveri kuoli  kaksi uutta vähän pienempää haarniskamonnia kaveriksi ja siellä se mun "harrikka"-trioni kirmaa tällä hetkelläkin pitkin allasta. Isoon altaaseen saapui myös kingit, nimittäin lehtikalat, joiden takia tämän ison altaan alunperin hankinkin, ja täytyy myöntä, että en kadu ne on niiiiin nättejä lipuesssaan ylväästi pitkin allasta kyljet kimaltaen.

Mutta nyt onkin käynyt niin, että vaikka ne ovat vasta n. 6 cm nokasta pyrstöön ne ovat jo muodostaneet vissiin parin ja en olisi uskonut, että se käy näin nopesti! Eli näin kaikki alkoi: ostin noin puolitoista viikkoo sitten pikku parven (5 kpl) nuoria lehtikaloja, ensimmäisinä päivinä kaikki viisi uivat toistensa kanssa yhdessä, muutamaa päivää myöhemmin yksi musta laikukas lehtikala oli "potkaista veks" porukasta ja enää 4 kpl oli toistensa kanssa ja eilen huomasin, että loputkin lehtikset on kanssa potkittu porukasta ja jäljellä on vaan kaksi raitaista lehtistä (pari?) ja ne oleilevat koko ajan vain toistensa kanssa ja muut lehtikalat ärhennellään tai ajetaan pois ja nyt ne muut kyhjöttävät jossain kasvipuskien takana ja vaan tämä raitainen pari lipuu etualalla omistaen koko akvan, tosin ruoka-aikaan antavat muidenkin tulla esille syömään.

Eli näin siinä vain kävi ja eniten mua harmittaa se, että yksi niistä syrjityistä on just se minun mielestäni kaikista hienoin ja lempparini ja nyt siitä joutuu luopumaan... ei sillä ettenkö tykkäisi noista muistakin ne on myös tosi hienoja, mutta olin jo pöhkö ehtinyt kiintyä noihin kaikkiin. Nyt sitten olen laittanut AW:seen ilmotuksen jos vaikka joku olis kiinnostunut ostamaan ne hyvään kotiin, ja aion myös mennä käymään kysymään, että ottaisko se kauppa mistä nää ostin takaisin, kun ovat olleet minullakin vasta vajaa pari viikkoo ja ne on terveitä jne., noo se nähdään kunhan ei tarvitsisi noiden raukkojen enää hirveen kauaa kärsiä syrjimisestä ja näykkimisestä:(

Ja toi lap-top allas-projektikin on edistynyt ja hain tapaninpäivänä sen altaan meille kotiin, nyt kun vain sais aikaseks perustaa se ja laittaa suodattimet pörräämään, mutta kun on tässä ollut näitä joulun- ja uuden vuoden kiireitä niin ei ole aiemmin ehtinyt. Laitan varmaan kuva päivitystä kunhan olen saanut altaan käyntiin.

Tuossa vielä kuvia lehtikaloista.







Lempparini joka luultavasti muuttaa pois altaastani parin syrjimisen vuoksi.


Yksi kiusatuista joka luultavasti muuttaa pois altaastani parin syrjimisen vuoksi.

6 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta sinnekkin! Sulla on tosi hieno blogi, upeita akvaarioita ja kivoja juttuja! Ja noi cernit-massa kalat on myös hienoja :) Kuola alko kyllä valumaan kun näin ton sun lemppari lehtiksen...Harmi kun joudut luopumaan siitä ja muista kiusatuista..

    Käyhän kurkistelemassa uutta blogiani, siellä tulee olemaan akvaariojuttuja ja vähän muutakin :) Sivut kyllä vielä pahasti kesken..
    http://tomaattihillo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Upeita nuo lehtikalat! Kovasti sellaisista haaveilen, mutta nykyinen akvaariomme on liian pieni ja isommalle akvaariolle pitäisi varmaan hankkia isompi asunto :).

    VastaaPoista
  3. Ooh! Tuo toka vika on kyllä makee! Ihailin niitä Kurjessa.. Meillä vaan on jo täyttä :(

    VastaaPoista
  4. Kuola valuu tääläki tuon "lempparin" kohdalla! UPEA! Joko noist on pari muodostunu? Ja mites herra haarniskalle kuuluu? :)

    VastaaPoista
  5. Ei oo vielä paria muodostunut, koska harmikseni olen huomannut, että ainakin 3/4 lehtikssestä on ollut uroksia olenkin niitä yrittänyt aquawebissä myydä ja ostaa naaraita tilalle;-) Herra haarniskalle kuuluu tällä hetkellä hyvää, siellä se nytkin touhottaa virkeänä ympäri akvaa (eikä se ole pahastunut pikkusiskoni keksimästä nimestäkään se on Irma).

    Kävin myös kurkkaamassa sun blogiasi ja täytyy sanoa, että sulla on hienoja akvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta :)
      EI mini miestä pahenna :D Melkonen maantienkiitäjä se kyl mullakin oli. kova kerjäämään!

      Ei muuten ihme että tuo toinen äijä sitä vähän sätti, nyt se on pari päivää rakentanu kuplapesää ihan hurmoksessa ja jos ei olis kansilaseja ni olis tullu jo yli!

      Poista